Vores køkkenpersonale serverer dagligt mad for 250 mennesker.
I alt får eleverne tilbudt 6 måltider om dagen. Køkkenpersonalet er uddannede inden for både at planlægge, forberede og servere mad, som lever op til de officielle kostråd. Det er oftest dansk mad. Endnu oftere er det lavet fra bunden. Maden er altid lavet både med omhu og kærlighed med det formål at være optimalt brændstof for teenagere på en aktiv efterskole.
særlige
hensyn
- Køkkenet imødekommer elever med særlige kostbehov (allergier).
- Eleverne kan også noteres som vegetarer.
- Der serveres ikke vegansk mad - og køkkenet tager heller ikke hensyn til mængden af “kræsenhed”
hovedmåltiderne er buffet:
De tre daglige forfriskninger er som oftest hjemmebagte boller og frugt. Ved særlige lejligheder er der kage.
Morgenmad
- Havrefras, cornflakes, havregryn
- Mælk, kaffe, te og vand
- Frugt
- Havregrød (Til tider)
- Boller
- Marmelade, ost og smør.
Frokost
- Frokost er dagens helt store hovedmåltid.
- Det er altid en varm ret såsom lasagne, frikadeller, kylling etc.
- Hver dag er der også en stor salatbar, hvor eleverne selv kan sammensætte den mængde af grønt de vil.
- Hjemmebagt brød
Aftensmad
Aftensmaden er en kold anretning med en lun ret. Der serves altid:
- Rugbrød
- Forskellige varianter af kødpålæg
- Blandet salat
- Diverse toppings såsom ristede løg, mayonaise, rødbeder etc.
- En lun ret (som oftest er det rester fra gårsdagens frokost)
KOstpolitikker:
Kosten på TI er planlagt efter, at mange af vores elever har mange aktive timer. Dvs:
- Kosten er baseret på de officielle kostråd
- Der laves altid en madplan af skolens personale, som sikrer variation, og at der spises efter årstiderne.
- Der er altid et bredt udvalg af grøntsager, fuldkorn og frugt.
- Vi har fokus på at begrænse indholdet af sukker i maden.
- Vi er en del af EU-skolepolitk for hhv. brød, grøntsager, mælk og frugt.